TV vesti

Radijus Vektor više ne emituje Prvu, B92 i Happy

Foto: Youtube

Kablovski operater Radijus Vektor više ne distribuira kanale Prve, B92 i Happy-ja, navedeno je u saopštenju ovog kablovskog distributera.

U saopštenju se navodi da je zbog jednostrane odluke emitera da uvedu naplatu svojih TV kanala ka korisnicima koji ih gledaju putem kablovskih mreža, onemogućena distrubucija TV kanala Prva, B92 i Happy kroz KDS Radijus Vektor.

Umesto navedenih kanala, u okviru osnovne ponude emituju se kanali N1, Grand 1 i Grand 2, navodi se u obaveštenju korisnicima.

Iz Antena Grupe, u čijem su vlasništvu Prva i B92 saopštavaju da je se radi o neopravdanom isključivanju navedenih kanala.

I pored višemesečnih napora da se pravno reguliše korišćenje našeg sadržaja po ugledu na sve druge uređene sisteme, bez najave i jednostranom odlukom, KDS Radijus Vektor je uskratio svoje gledaoce za program najgledanijih domaćih emitera u zemlji isključivši ih iz svoje ponude koju su građani već platili, navodi se u saopštenju sa sajta Prve.

U saopštenju se dodaje da pristup programu nacionalne televizije mora da ima svaki građanin Srbije i bilo koji pokušaj da se odgovornost za očigledno izbegavanje uvođenja pravnog i zakonskog odnosa prebaci na emitera, ima jedino za svrhu dovođenje građana u zabludu.

Povezane objave

Ostavite komentar

Vaša adresa elektronske pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom.