Vesti

„Ubice moga oca“ od oktobra na RTS-u

Izvor: RTS  |  Foto: RTS

Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marko Janketić, Nina Janković i Katarina Radivojević protagonisti su nove igrane serija RTS-a „Ubice mog oca“. Scenaristi su Nataša Drakulić i Predrag Antonijević, koji je i reditelj serije. Emitovanje deset epizoda planirano je za kraj oktobra 2016. godine.

Radnja serije odigrava se u Beogradu u sadašnjem vremenu. Aleksandar Jakovljević, koga tumači Vuk Kostić, je mladi, ali već iskusni inspektor, dobija prvi veliki slučaj – rešavanje ubistva ćerke jedinice uglednog građevinskog preduzimača.

Paralelno sa odvijanjem istrage, koja ide u nekoliko pravaca, Aleksandar je rastrzan između dve žene sa kojima radi na slučaju: mlade laborantkinje-stažistkinje Jelene (Nina Janković), u koju je iskreno zaljubljen, i javnog tužioca Marije (Katarina Radivojević), sa kojom je u vezi.

Aleksandar otkriva da je smrt njegovog pokojnog oca, nekadašnjeg policijskog inspektora, misteriozna i na čudan način povezana sa smrću nevine devojke. Potpuno sam, u borbi za istinu rizikovaće i sopstveni život.
„Igram donekle moćnu, a donekle ranjivu ženu, a pre svega sa izvesnom tajnom, što mi se jako dopada. Serija je jako neizvesna do samog kraja i govori o našem vremenu i stvarima koje se svakodnevno dešavaju i tiču se zakona i kriminala. Danas smo došli do mog konačnog izgleda da on bude nežniji, ozbiljniji da ne bude suviše provokativan, a opet da bude intrigantan“, navela je glumica Katarina Radivojević.

Kriminalističke serije, u proteklih par decenija, jedna su od glavnih karika TV produkcije najvećih svetskih televizija. Takva vrsta serije veoma često se ne zaustavlja na samo jednoj sezoni već se otvara mogućnost za nastavak serijala preko novog zamršenog krimi-slučaja.

„Ovo je jedna od onih uloga koju glumac može samo da poželi, zato što su odlično napisani likovi. Ima šta da se igra. Dosta je tajanstveno sve, a likovi su jako složeni. Mislim da su se svi glumci obradovali svojim ulogama i zaista verujem da će ovo biti jedna od onih serija na RTS-u na koje ćemo svi biti ponosni“, objašnjava za RTS Tihomir Stanić, koji tumači ulogu šefa policije Marjanovića.

Urednik serije je Marko Novaković, direktor fotografije je Miloš Kodemo, scenograf Jelena Milinović, kostimograf Miomirka Bailović, snimatelj zvuka Mihailo Stevanović, a montažer Lana Vukobratović.

„Serija Ubice mog oca je početak jedne nadam se lepe tradicije te vrste serija na domaćim televizijama“, rekao je urednik serije Marko Novaković.

Brojnu glumačku ekipu čine i Nebojša Glogovac, Elizabeta Đorevska, Dragan Mićanović, Nataša Ninković, Peđa Bjelac, Jelisaveta Orašanin, Slavko Štimac, Mirjana Karanović, Aleksandar Đurica…

Serija će imati deset epizoda, a emitovanje je planirano za kraj oktobra 2016. godine.

Povezane objave

Ostavite komentar

Vaša adresa elektronske pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom.