Izbori 2016.

Izbori na daljinskom: Šta gledati večeras?

U Srbiji se danas održavaju vanredni parlamentarni i redovni pokrajinski i lokalni izbori. Birališta se zatvaraju u 20 časova, a tada počinju i izborni specijali na svim televizijskim kanalima, a gledaoci će imati još jedan izbor – koju televiziju gledati večeras?

Pročitajte kakav izbor televizije nude za večeras.

RTS

Izborna noć na programima RTS-a počinje u nedelju u 20 sati, u trenutku kada se budu zatvarala birališta. Iz minuta u minut pratićemo koje će stranke i koalicije preći cenzus, ko će formirati vladu, kome su građani poverovali i zašto.

RTS će imati reportere u izbornim štabovima lista, odnosno stranaka koje učestvuju na izborima, u RIK-u i PIK-u (Pokrajinska izborna komisija u Novom Sadu), a tokom večeri objavljivaćemo nezvanične rezultate CeSID-a i CRTA-e, dve organizacije koje nezavisno prate izbore. U tri televizijska studija gosti će biti politički i ekonomski analitičari i novinari koji će analizirati kampanju, izlaznost i konačno izborne rezultate: Milan Nikolić, Vladimir Vuletić, Dragomir Anđelković, Zoran Stojiljković, Slaviša Orlović, Ivan Cvejić, Veljko Lalić, Boško Jakšić, Zoran Panović, Vladimir Vučković, Nemanja Nenadić.

Reporteri RTS-a pratiće i lokalne izbore u celoj Srbiji, a uključivaće se iz gradova gde rezultati budu najzanimljiviji.

Voditelji u televizijskim studijima biće Zoran Stanojević, Nada Gogić, Vesna Damjanić i Gorislav Papić.

Prva

Kroz brojna uključenja u izborne štabove tokom celovečernjeg živog programa, iz minuta u minut, gledaoci će moći da prate rezultate glasanja. Prva ima privielgiju da 15 minuta pre svih medija objavi najnovije rezultate Cesida.

Prve procene, promene izbornih rezultata kroz 3D grafički prikaz, promene u skupštinskom sastavu i moguće koalicije, komentarisaće uživo iz studija brojni analitičari, komentatori, tviteraši, političari, javne ličnosti.

Specijalnu emisiju „Glas Srbije 2016.“ vode Zoran Baranac, koji će u studiju razgovarati sa gostima o toku izbora, njihovim očekivanjima, procenama i Aleksandra Janić, koja će iz posebno opremljenog studija uz najmoderniji grafički prikaz, prenositi i komentarisati prve procene izbornih rezultata. Informativni deo emisije vodiće Ana Mitić. Iskusni reporteri izveštavaće iz izbornih štabova.

Ana Mitić, Zoran Baranac i Aleksandra Janić

Ana Mitić, Zoran Baranac i Aleksandra Janić

B92

Sve najvažnije informacije i podatke, kao i najmoderniji grafički prikaz glasanja i buduće parlamentarne mape Srbije predstaviće domaćini emisije „Izbori 2016“ Ivana Konstantinović i Slavko Beleslin.

Šta o rezultatima misle predstavnici najrelevantnijih političkih partija koje su učestvovale na izborima, kakva su njihova očekivanja, ali i raspoloženje u najnapetijem delu izborne noći, samo su neka od pitanja koja će sagovornicima postaviti Suzana Trninić.

Šta je odluka građana, kakve su najave novih koalicija, ko sa kim hoće, ko i zbog čega ne želi da sarađuje posle izbora? Kakvi mogu biti obrisi nove Vlade i šta je politička budućnost Srbije – gledaoci će saznati u specijalnoj emisiji „Izbori 2016“ na TV B92.

Suzana Trninić, Slavko Beleslin i Ivana Konstantinović

Suzana Trninić, Slavko Beleslin i Ivana Konstantinović

N1

Kako je glasala Srbija? Koje su stranke osvojile mandate? Ko će sledeće četiri godine voditi zemlju? Saznajte u specijalnoj emisiji TV N1, u nedelju 24. aprila, od 20 časova.

Emisiju možete pratiti i putem live streama na sajtu i aplikacijama, gde ćete moći iz minuta u minut da pročitate sve najvažnije informacije i prvi saznati rezultate.

U izbornoj noći reporteri N1 će biti u sedištima svih najvažnijih koalicija i stranaka. Iz minuta u minut pratićemo sve rezultate glasanja i pretvaraćemo ih u mandate.

Uživo ćemo iz dva studija analizirati rezultate sa brojnim gostima.

Budite sa nama u noći koja će odrediti budućnost Srbije – „Izborna noć“, specijalna emisija, 24. aprila, od 20 časova, na televiziji i sajtu N1.

Gosti televizije N1 će biti:

– Dragoljub Petrović, glavni urednik lista Danas

– Dušan Mašić, novinar

– Jovo Bakić, sociolog

– Dragoljub Žarković, glavni urednik nedeljnika Vreme

– Srećko Mihajlović, sociolog

– Slobodan Georgijev, novinar BIRN-a

Povezane objave