Poznati

Stiven Sigal u poseti Beogradu

Poznati glumac stigao je juče u Beograd, gde će boraviti tri dana. Sigal je ovogodišnji laureat nagrade za dobročinstvo i humanitarni rad Fondacije „Braća Karić“ i u poseti je našem glavnom gradu kao ambasador Fondacije „Umetnost, sloboda, snaga“.

Holivudski ,,kralj batina“ boravak u Beogradu počeo je posetom Prihvatilištu za decu na Voždovcu. Fondacija, čiji je on član, godinama saradjuje i pomaže prihvatilištu, saopšteno je iz gradske službe za informisanje Beoinfo.

,,Deci je pružena prilika da se druže sa svetski poznatim glumcem, što će njima ostati kao veoma lepa uspomena. Zbog toga smo veoma zahvalni fondaciji, ali i svim društveno odgovornim ljudima koji provode vreme sa decom i pomažu im kad god mogu“, istakla je tom prilikom Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Mališani koji borave u Prihvatilištu su mogli da upoznaju glumca, da se sa njim fotografišu i dobiju autograme, a oni su njemu pripremili poklone i crteže sa posvetama.

Glumac je obišao prostorije i fudbalskog kluba Partizan, gde ga je dočekao Miloš Vazura, generalni direktor kluba, koji ga je uputio u sedamdesetogišnju istoriju i uspehe ekipe iz Humske. Sigal je obećao ne samo da će se ponovo vratiti na teren Partizana, već da će sa zadovoljstvom pratiti utakmice crno-belih u daljim pohodima na evropskoj i svetskoj sceni, kao i nacionalnom prvenstvu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Starom dvoru proslavljenog glumca. Tema prijateljskog razgovora bila je mogućnost saradnje u različitim oblastima, ali je akcenat stavljen na promociju Beograda i Srbije u svetu.

,,Velika je čast da jedan od najvećih svetskih glumaca bude naš gost tri dana, da sa njim razgovaramo i pokušamo da izgradimo most prijateljstva između njega, njegovih prijatelja i grada Beograda, a cilj je da se što veći broj filmova snimi u našem gradu. S obzirom na izmene zakona kojim se daju poreske olakšice za snimanje filmova i da je Beograd jedan od najstarijih gradova u Evropi on, kao i cela Srbija, nudi interesantne mogućnosti za ovu vrstu posla. Ideja nam je da to ostvarimo i tako zaradimo novac, ali i da promovišemo našu zemlju“, rekao je Siniša Mali.

Sigal, koji je jedan od najvećih svetskih majstora aikida, želi da otvori školu aikida u Srbiji, kako bi doprineo promociji toj sporta kod nas. Predviđeno je da održi obuku Specijalnim jedinicama MUP-a, po ugledu na one koje obavlja i u ostavim državama.

Proslavljenog Amerikanca sutra očekuje susret i sa predsednikom države, Tomislavom Nikolićem. Kako je najavljeno iz Andrićevog venca, susret je zakazan za 10:00 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Sigal ne krije da gaji simpatije prema srpskom narodu, a kao znak podrške, prošle godine je preko Jutjuba poslao video poruku kao apel za pomoć nastradalima od poplava koje su Srbiju zadesile u maju 2014. godine.

Povezane objave

Ostavite komentar

Vaša adresa elektronske pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom.