TV vesti

Srbija sedma na Dečijoj pesmi Evrovizije

U Sofiji je u subotu održano trinaesto takmičenje za Dečiju pesmu Evrovizije. Učestvovalo je sedamnaest zemalja, a pobedu je po drugi put odnela Malta. Predstavnica Srbije, jedanaestogodišnja Lena Stamenković je sa „Leninom pesmom“ zauzela dobro sedmo mesto. Pobednica sa Malte je pobedila nakon vrlo napetog glasanja. Razlika između nje i drugoplasiranog predstavnika Jermenije iznosi svega devet poena.

Komentar Miloša Savića, člana OGAE Srbije*:

Dečji evrovizijski šou u Sofiji je bio zabavan i Bugari su odradili pristojan posao. Kroz razglednice koje najavljuju pesme, mogle su se videti prirodne lepote Bugarske, ali falilo je veće učešće dece u tim kratkim filmovima. Pobednica, Maltežanka Destiny, zaista je bila izvrsna, a takmičenje ću pamtiti i po sjajnom nastupu naše Lene Stamenković i Bugarke Krisie u revijalnom delu programa. Mada je nacija očekivala bolji plasman, nadam se da Srbija neće odustati i da će RTS već dogodine poslati još jedno veselo dete sjajnih vokalnih sposobnosti.

Prvi pobednik Dečije pesme Evrovizije bila je Hrvatska 2003. Srbija je kao samostalna država prvi put učestvovala 2006, a najbolji plasman naše zemlje jeste treće mesto koje smo osvajali 2007. i 2010. godine. Između 2011. i 2014. nismo učestvovali na takmičenju.

Još uvek se ne zna da li će se takmičenje sledeće godine održati na Malti, koja je bila domaćin najmlađim evropskim pevačima i prošle godine.

*OGAE Srbija je organizacija ljubitelja Pesme Evrovizije u Srbiji. Više o ovoj organizaciji možete pronaći ovde, a njihov sajt je www.evropesma.org

 

Povezane objave

Ostavite komentar

Vaša adresa elektronske pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom.