TV vesti

REM usvojio obavezujuće uputsvo za rijaliti programe

Predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Goran Karadžić izjavio je da je to telo danas usvojilo tekst obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 časa.

Kako je Karadžić kazao za agenciju Beta, sada sledi javna rasprava o tom dokumentu.

„Uputstvo će, kada stupi na snagu, biti obavezujuće. Počinje javna rasprava koja treba da traje najmanje 15 dana, posle toga uputićemo ga na mišljenje Ministarstvu kulture i informisanja i kada usvojimo onda će svi morati da ga poštuju“, rekao je Karadžić agenciji Beta.

On je kazao da preporuku Saveta da se pre 23 časa ne emituju rijaliti programe koja je počela da se primenjuje od petka, 20. novembra niko od emitera ne poštuje.

„Mi smo se nadali i nadamo se da će mediji ovu našu preporuku uvažavati, dok ne bude usvojeno obavezujuće uputstvo“, dodao je Karadžić.

Karadžić je, kako su preneli beogradski mediji, u četvrtak, 19. novembra rekao da će podneti Ministarstvu kulture i informisanja radi saglasnosti, tekst obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 časa.

Izvor: Beta
Foto: essaynparagraph.com

Povezane objave

Ostavite komentar

Vaša adresa elektronske pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom.