Poznati

Oproštaj od Dunje Lango

Porodica, prijatelji i saradnici Dunje Lango Figenvald Puletić oprostili su se od čuvene voditeljke, spikerke i novinarke televizijskog prostora nakadašnje Jugoslavije.

Na komemoraciji u galeriji RTS-a istaknuto je da je čuveno lice Televizije Beograd za sve sa kojima je sarađivala bila spoj lepote i pameti, hrabrosti i borbenosti, talenta i radnih navika.
Važila je za jednu od najboljih voditeljki, spikerki i novinarki televizijskog prostora nakadašnje Jugoslavije.

Dunja Lango rođena je u Zagrebu gde je završila gimnaziju, upisala studije i od 1960. do 1967. radila na Radio-televiziji Zagreb.

Godine 1967, preselila se u Beograd i zaposlila u Radio-televziji Beograd. Diplomirala je na Filološkom fakuletu u Beogradu, na odseku za engleski jezik i književnost.

Radila je kao spikerka i voditeljka informativnog programa, kao i kulturno-zabavnog programa RTS-a. Vodila je televizijske prenose muzičkih festivala, kao i kvizove u čijoj realizaciji je učestvovala i kao saradnik.

Bila je predstavnica voditelja JRT-a sa svojim programom, na Osnivačkoj skupštini voditelja sveta u okviru internacionalnog TV festivala, u Monte Karlu, 1977. godine.

Vodila je, a zatim uređivala evrovizijske emisije. Na RTS-u je radila do juna 1999. godine, kada je otišla u penziju.

Poslata je na prinudni odmor od januara 1992. godine do decembra 1995. godine, po odluci tadašnjeg generalnog direktora RTS-a Milorada Vučelića, piše na njenom sajtu.

Kada je, po završetku bombardovanja 1999. godine, ponovo stavljena na listu za prinudni odmor, na sopstveni zahtev otišla je u penziju.

Od decembra 1995. do aprila 1999. godine, bila je urednica i voditeljka emisije Modni magazin. Glumila je u filmovima „Moja luda glava“, „Bez“, „Bombaši“.

Izvor: RTS

Povezane objave

Ostavite komentar

Vaša adresa elektronske pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom.