Serije

RTS nam donosi nove serije od jeseni

Od septembra ćemo moći da gledamo nove popularne serije na programima Radio-televizije Srbije. Javni servis je odlučio da obogati svoju ponudu američkim serijama različith žanrova. RTS od septembra priprema prikazivanje serija „Prevoznik“, bazirane prema istoimenom filmu, zatim vestern-seriju „Hell on Wheels“, kao i „Orphan Black“ sa elementima akcije, drame, naučne fantastike, „Hanibal“, o jednom od najpopularnijih i najjezivijih fiktivnih negativaca našeg doba i „Copper“, napetu krimi-seriju čija je radnja smeštena u Njujorku 1860-ih godina, navodi se na sajtu javnog servisa.

Prevoznik (Transporter: The Series) – Serija bazirana prema istoimenom filmu, u kojoj je glavnu ulogu tumačio Džejson Stetam kao Frank Martin, dok ga u seriji igra Kris Vans. Scenario za seriju, kao i za filmove napisao je i producirao Lik Beson. Mađarska glumica Andrea Osvart tumači glavnu žensku ulogu, bivšu CIA agenticu i Frankovu ljubavnicu. Jedini koji se vraća iz filma u seriju je Fransoa Berlion, koji je otelotvorio lik inspektora Tarkonija, koji se uvek nađe na pravom mestu u pravo vreme.

Serija se bavi onim što Frank Martin radi najbolje – brine se da osetljivi „paketi“ stignu na odredište i u prave ruke, boreći se sa opakim kriminalnim grupama.

Hell on Wheels – Radnja je smeštena u razdoblje nakon završetka američkog Građanskog rata, dakle krajem 60-ih godina 19. veka. Prati izgradnju prve transkontinentalne železnice, koja će spojiti američki istok i zapad. Kalen Bohanon, koga igra Anson Maunt, je glavni antiheroj serije. Bivši Konfederacijski vojnik koji je držao robove, u ratu je izgubio suprugu.

Usamljen u sveopštem beznađu, odlučuje da krene u potragu za poslom na izgradnji železnice, ali ima i druge motive… Osvetu!

Orphan Black – Serija sadrži elemente akcije, drame, naučne fantastike. Sara, koju igra Tatjana Maslani, postaje svedok ubistva nepoznate žene koja je u potpunosti ista kao ona.

Odlučuje da preuzme identitet preminule žene, ne znajući kakve će sve tajne otkriti kada sazna da su ona i preminula ustvari klonovi. Uskoro, Sara otkriva da su ona i pokojnica samo jedne od mnogih klonova. Povrh svega, napolju je ubica koji ih ubija jednu po jednu. Sara mora da proba da ostane živa dok pokušava da odgonetne ovu uvrnutu zaveru.

Hannibal – Serija o doktoru Hanibalu Lektoru, jednom od najpopularnijih i najjezivijih fiktivnih negativaca našeg doba. Briljantnog psihijatra i amoralnog serijskog ubicu i ljudoždera, stvorio je pisac Tomas Heris u seriji horor-triler romana. Serija Hanibal ne zasniva se ni na jednom od Herisovih romana, već predstavlja njihov prednastavak.

Radnja se odvija nekoliko godina pre događaja iz „Crvenog zmaja“, u vreme kada Vil Grejem tek počinje da pomaže FBI-u u hvatanju serijskih ubica, na nagovor šefa Jedinice za bihejvioralnu nauku FBI Džeka Kroforda.

Grejem ima poremećaj ličnosti iz spektra autizma, neurotičan je, netaktičan i često brutalno iskren, a dar mašte i sposobnosti za empatiju, koja mu omogućava da se poistoveti sa poremećenim ubicama, istovremeno mu predstavlja mučan teret i izvor košmara. Njegova nestabilnost izaziva zabrinutost kod šefa, pa Kroford odlučuje da nađe psihijatra koji će Grejemu pomoći da se nosi sa poslom. Njegov prvi izbor je doktor Alana Blum, koja ponudu odbija zbog prevelike bliskosti sa potencijalnim pacijentom Grejemom, ali preporučuje drugog psihijatra – uglađenog i šarmantnog doktora Hanibala Lektora.

Glavne uloge igraju: Britanac Hju Dansi kao Grejem, poznati danski glumac Mads Mikelsen kao Lektor i Lorens Fišbern kao Kroford.

U seriji se pojavljuje i veći broj ostalih likova koji su poznati iz Herisovih romana. Tvorci serije ipak mogu da daju sebi i neke slobode, pa je tako radnja smeštena u današnje vreme, a ne u sedamdesete godine prošlog veka, a iritantni i beskrupulozni tabloidni novinar Fredi Launds u ovoj verziji je žena.

Kreator serije je Brajan Fuler, poznat po serijama Heroji (Heroes)Pushing Daisies. Svaka epizoda je vezana za po jedan od slučajeva na kojima Grejem radi, ali se serija posebno fokusira na složene odnose koji se razvijaju između Grejema, Lektora, Kroforda, doktorke Blum, pa i nekih od ubica koje Grejem pokušava da uhvati.

Hanibal ne liči na većinu detektivskih serija na televiziji, već ima sve karakteristike psihološkog trilera sa mračnom atmosferom i kompleksnim likovima. Biće prikazano 39 epizoda.

Copper – Napeta krimi-serija smeštena u Njujorku 1860-ih godina. Kevin Korkoran (Tom Veston-Džons), Irac, bivši bokser, a sada policajac, na povratku iz Građanskog rata otkriva da mu je žena nestala, a ćerka mrtva.

Suočava se sa gradom punim korupcije, klasnih sukoba, rasne napetosti i nasilja. Neće prezati ni od čega da zločince izruči pravdi. Dok patrolira ulicama njujorške zloglasne četvrti Fajv Points, traga za istinom o onome šta je zadesilo njegovu porodicu uz pomoć dvojice ratnih drugova: Sina bogatog industrijalca i talentovanog afroameričkog lekara. Njih trojica dele tajnu iz ratnih dana koja im je zauvek povezala živote.

Povezane objave

Ostavite komentar

Vaša adresa elektronske pošte neće biti objavljena. Obavezna polja označena su zvezdicom.